Ahogy vállalkozásod növekszik, úgy kezd egyre jobban ellepni Téged az a mértéktelen adatmennyiség, melyet rögzítened kell. Milyen adatokról beszélek? Ügyfeleid elérhetősége, események időpontjai, teendők listája, értékesítési folyamatok állapotai és még sorolhatnám. Az egyiket Excel-be, a másikat Google naptárba, a harmadikat a monitorodra ragasztott cetlire rögzíted. Egy jól menő vállalkozást kis idő után ellepnek az adatok, azok kezelhetetlenné válnak. Ilyenkor célszerű elgondolkodni, hogy hogyan is lehetne ezeket rendszerezni.

Az adatok rendszerezésére CRM (Customer Relationship Management), magyarul ügyfélkapcsolat-kezelő szoftvereket használnak. Ezek a szoftverek segítenek vállalkozásod folyamatainak irányításában, átláthatóvá teszik azokat.

Mik is pontosan egy CRM rendszer feladatai?

  • Ügyfeleid adatainak tárolása
  • Értékesítési folyamataid szervezése
  • Marketing tevékenységeid támogatása
  • Eseményeid, teendőid rendszerezése
  • A fentiek elemzése, összefoglalása

 

Egy CRM rendszer bevezetése számos előnnyel jár. Az átláthatóság miatt mindenképpen nő a hatékonyság, illetve a minőség. Átfogóbb ismereteket szerezhetsz vállalatodról, ezekkel jobb döntéseket hozhatsz. Figyelemmel tudod kísérni alkalmazottaid munkáját, mérheted teljesítményüket. Csupa olyan következménye van egy CRM rendszer bevezetésének, mely nem csak kényelmi funkcióval bír, de a nyereség növekedését is elősegíti.

Amennyiben úgy érzed, hogy hasznos lehet számodra egy ilyen szoftver, keress fel minket, biztosan tudunk segíteni Neked!